Ara que ja falta menys perquè arribi el fred, us volem donar diferents opcions per seguir portejant en aquesta etapa de l’any. No us ha de fer respecte, ja que, en principi, és més senzill portejar a l’hivern, doncs només haurem d’afegir capes en funció de la intensitat del fred. En canvi, a l’estiu, arriba un punt que ja t’has tret totes les capes possibles i seguim suant de valent.

El primer que haurem de tenir en compte és la climatologia del lloc on vivim, ja que depenent
d’aquesta ens haurem d’adaptar a situacions com el vent o la pluja.

Així doncs, les principals opcions per portejar a l’hivern són:

 • La més econòmica seria posar una manteta per damunt del porta-nadons. En canvi, aquesta opció no és gaire pràctica, ja que difícilment quedaran tots els costats ben protegits i pot ser que es vagi caient.
 • Una altra opció també econòmica seria la d’aprofitar un abric d’una talla més gran, per exemple, si n’heu fet servir durant l’embaràs. L’inconvenient principal d’aquesta opció és que en els
  moments que no estigueu portejant, l’abric us sobrarà per totes parts. A més, no ofereix l’opció de portejar al darrere.
 • Després, seguint aquest criteri del preu, vindria l’opció d’utilitzar un cobertor. Són molt senzills de col·locar i molt versàtils. Són unitalla i serveixen per tot tipus de porta-nadons. A més és indiferent la mida de la persona que porteja, per tant, un mateix cobertor, el pot utilitzar diferents persones. Podeu trobar més informació aquí.

 • Per últim, l’opció més cara és invertir en un abric de porteig. Incorporen una extensió de roba
  unida amb cremalleres que et permet utilitzar l’abric durant l’embaràs, el porteig davant, el porteig a l’esquena (ja que també té una cremallera al darrera) i com abric normal, si li treus la extensió. Per tant, estan pensats perquè et durin molt de temps. Nosaltres apostem per la marca Momawo per la seva qualitat i disseny. Podeu trobar més informació aquí.

 

Finalment, us donem algunes recomanacions:

 • Haureu de tenir en compte l’escalfor corporal a l’hora d’afegir capes de roba, ja que acostumem a sobrepassar-nos.
 • No és massa pràctic utilitzar bussos, ja que poden impedir una correcta posició del
  nadó en el porta-nadons i no els permeten tota la mobilitat que necessitarien.
 • Abrigar les zones que queden descobertes, com el cap i les cames. És probable que al
  posar a l’infant dins del porta-nadons els pantalons quedin arremangats. Podem
  utilitzar accessoris com barrets o escalfadors.
 • En cas de pluja, el porteig es torna gairebé imprescindible, ja que ens permet tenir les mans lliures per subjectar un paraigües gran que ens cobreixi bé als dos.
 • En nens més grans i que ja caminen sols, és més recomanable que cadascú porti el seu abric, així quan volen pujar i baixar tota l’estona, no haurem d’anar posant i traient abrics.

I vosaltres, sou de les que creieu que portejar a l’hivern és complicat? o ens podeu donar algun altre consell?