Quan comencem a endinsar-nos en el món dels bolquers de roba ens trobem amb paraules que no havíem escoltat mai i tot es torna molt nou i confús. Per això en algunes entrades del bloc us anirem fent un tastet entenedor de tot el relacionat amb els bolquers de roba i així desfer-nos de qualsevol dubte que hi pugueu tenir al respecte. Preparats/des? Som-hi!

 

DE QUINES PARTS CONSTA UN BOLQUER DE ROBA?

 

  • Cobertor. El cobertor del bolquer seria la part externa impermeable que evita que la humitat del pipí taqui cap enfora. Normalment el material del que està fet és PUL, tot i que també es pot trobar de llana, teixit polar, o de 100% cotó orgànic amb tractament de flúor. Pel que fa a les talles, en podem trobar segons l’edat del nadó o talla única, que amb uns snaps o sistema de velcro es pot anar adaptant a mesura que l’infant creix. Es compren solts o ja vénen amb el seu corresponent absorbent.

 

Cobertor per talla

Cobertor talla única amb sistema snaps i velcro

 

  • Absorbents. Com el seu propi nom indica, és la part del bolquer que absorbeix el pipí. Poden anar cosits al cobertor (en el cas dels bolquers Tot-en-un), units al cobertor mitjançant snaps (aquests serien els Tot-en-dos), nuats o completament solts (bolquers anomenats de dues peces). Els materials poden ser diversos: microfibra, cotó, cànam, bambú, polièster… D’absorbents també en trobem d’un sol ús, pel que llavors tindríem un bolquer híbrid.

 

Absorbents amb bolquer Tot-en-dos

 

  • Forros. És un filtre que es posa a sobre de l’absorbent, pel que queda entre el bolquer i el culet de l’infant. Serveixen per facilitar la neteja del bolquer quan s’han fet caca i per evitar que la crema del culet entri en contacte amb l’absorbent, ja que això els podria impermeabilitzar i provocar fugues.

    – Forros d’un sol ús: Són de viscosa i biodegradables. Si només s’han tacat de pipí, els podem rentar a la rentadora i reutilitzar-los entre 3-4 vegades. Els pots trobar aquí.

   – Forros reutilitzables: Solen ser del teixit sempre-sec, un polar. Aquesta roba, a més, aïlla la humitat del culet del bebè. També se’n poden trobar (tot i que amb bastanta dificultat) amb fil de plata, que són excel·lents com a tractament contra la dermatitis del bolquer.

 

 

Pinça “T” per a tancament d’un bolquer de dues peces (pre-doblat)

 

Més endavant farem una altra entrada sobre el manteniment i neteja dels bolquers i una altra explicant cada tipus de bolquer de roba i comparativa de preus.

De moment, teniu dubtes? A La caseta de l’arbre us oferim assessorament gratuït a l’hora d’escollir els bolquers de roba que encaixin millor en la vostra família. Podeu visitar-nos a la botiga o escriure’ns un correu electrònic a info@lacasetadelarbre.cat i us resoldrem tots els vostres dubtes 🙂

Ja els heu provat? Quina ha estat la vostra experiència? Encara no us hi atreviu? Volem saber com us va amb els bolquers de roba!