Dins del món del porteig hi ha molta varietat de models i marques. I el que sempre us recomanem és que en trieu un que sigui ergonòmic. En aquest post  us volem  doner les eines per saber en què us heu de fixar per saber si un porta-nadons és ergonòmic o no.

Els porta-nadons ergonòmics són aquells que respecten la fisiologia del nadó.  Llavors, què cal tenir en compte per detectar si un porta-nadons és ergonòmic?:

  • En primer lloc, ens fixarem en la postura de les cames . Les cames del nadó han d’anar en forma de “granoteta”, que és la postura que afavoreix el correcte desenvolupament dels seus malucs. Un porta-nadons que només subjecta els genitals del nadó, a més d’incòmode, no és fisiològicament recomanable. Són les conegudes motxilles “colgones” perquè les cames van estirades respecte al cos del portejador.  Una correcte subjecció seria aquella que va de genoll a genoll i permet un bon recolzament pel culet del nadó, que ha de quedar per sota dels genolls.
  • Per altra banda, ens haurem de fixar en la postura de l’esquena. Els nadons tenen la columna vertebral en forma de “c” i, si portem al nadó mirant endavant, li estarem forçant a estirar l’esquena en el sentit contrari a l’indicat. Per tant aquesta postura no està recomanada. A més si el nadó s’adorm, el cap li anirà endavant i no tindrà cap recolzament, només el límit superior del porta-nadons que li pot molestar al coll o causar ofec. Un altre inconvenient és que el cos del nadó no va “enganxat” al cos del portejador, desplaçant-ne el seu eix de gravetat i provocant més possibilitat de desequilibris. Per tal de tornar al seu eix, el portejador força músculs de l’esquena i pot provocar molèsties.

 

Imatge: Jeportemonbebe.com

 

D’entre els diferents tipus de porta-nadons ergonòmics podem trobar fulards elàstics,  fulards teixits, mei-tais, motxilles, bandoleres.  A La caseta de l’arbre us podem ajudar a trobar aquell porta-nadons que millor s’adapta a les vostres necessitats. En podreu trobar una selecció a la nostra botiga online https://lacasetadelarbre.es/product-category/portabebes/