És en aquesta època que any rere any sorgeix de nou una reivindicació que cada cop ens sembla que està més assolida… però no. Parlo del tòpic “joguines per nen i joguines per nena”. Sí, cada cop està més normalitzat que un nen tingui interès per quelcom tan estrambòtic (ironia modo ON) com el joc simbòlic d’una cuineta o de passejar un cotxet, o que una nena demani per reis un joc de construccions o una col·lecció de cotxes.

Tot i així, més sovint del que esperem ens trobem a la botiga amb ma-pares, familiars i amics que, sorprenentment, prefereixen no regalar un timbal “perquè és una nena”, prescindir d’un joc on predomina el color rosa “perquè és un nen”; molts cops aquest raonament va seguit per l’excusa de “a mi no m’importa, eh? Però és clar…”.

Però és clar, què? Potser el que és clar és que nosaltres no hi creiem en esteorotips però la pressió social, per molt que s’ompli la boca de no discernir pel gènere en joguines, encara ho veu com quelcom estrany? I què diran els ma-pares dels altres? I si li diuen coses els amics de l’escola? No vull que sigui el “raret” de la classe, no vull que se n’enriguin, no vull que el marginin… totes aquestes alarmes sonen quan ens volem saltar la norma establerta durant tants anys. I, al cap i a la fi, quin missatge transmetem als nostres fills? Que importa més el que diràn que el que sentim o ens agrada. No parlo només de joguines. Parlo de colors, d’estampats, de faldilles o malles, de missatges absurds en samarretes, de brilli-brilli i pinta-ungles per elles com si a ells no els hi agradés i d’aventures i experiments com si elles no en fóssin capaces. Cada cop que un fill o filla nostra  mostra interès per quelcom que se’n va dels estereotips marcats, per molt que la teoria la tinguem apresa, a la pràctica se’ns presenten dilemes, i potser tirem cap a lo “unisex” per no ser tan “radicals”. Perdoneu, però tots els colors són unisex. Em sembla molt bé que no li regalem quelcom rosa a una nena per defecte, però anomenar a tot lo que no sigui rosa o blau “unisex” em sembla potenciar el significat que se li dónen en aquests colors.

 

 

 

2018-12-27T18:10:30+00:00

atencion-cliente

Atenció al client:

977 07 32 78

enviament-gratuit

Enviament gratuït

a partir de 75 €

devolucion-gratuita

Devolució gratuïta

(14 dies)

pago-seguro

Pagament segur

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ I ESTARÀS SEMPRE AL DIA!